Снимка , укипедияИзвестен турски журналист бе осъден на затвор. Турски съд наложи присъда от 27

...
Снимка , укипедияИзвестен турски журналист бе осъден на затвор. Турски съд наложи присъда от 27
Коментари Харесай

Осъдиха турски журналист на 27 години затвор

Снимка  , укипедия

Известен турски публицист бе наказан на затвор.  Турски съд наложи присъда от 27 година затвор на живеещия в заточение турски публицист Джан Дюндар, осведоми Агенция Франс Прес.

Бившият основен редактор на опозиционния ежедневник " Джумхюриет " е упрекнат в подпомагане на терористична група и шпионаж.

Съдът в Истанбул призна Дюндар за виновен по отношение на история за турски оръжейни доставки за сирийски бунтовници, биещи се против президента Башар Асад.

Журналистът избяга в Германия през 2016 година

Той е наказан на 18 година затвор и девет месеца за " обезпечаване на конфиденциална информация за шпионаж " и 8 година и девет месеца затвор за " подкрепяне на терористична група ", ръководена от Фетхуллах Гюлен.

Базираният в Съединени американски щати Комитет за отбрана на журналистите нарежда Турция след Китай в годишния си доклад за най-вече арестувани публицисти. 37 публицисти са вкарани в пандиза тази година, пише standartnews.com.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР